Van Gaal geeft goedkeuring voor verrassende AZ-transfer: 'Hij was positief'

Van Gaal geeft goedkeuring voor verrassende AZ-transfer: 'Hij was positief'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 12:39do 29-10-2020 om 12:39

Bruno Martins Indi maakt op de laatste dag van de transferperiode de overstap naar AZ. Dat was hoognodig, want de verdediger was toe aan een nieuwe uitdaging na frustrerende jaren bij Stoke City.

Martins Indi degradeerde in 2018 naar het Championship, waar de club nóg verder dreigde weg te zakken. "Ik zei tegen mezelf: Bruno, je bent pas 28 jaar, op deze manier mag het niet eindigen", vertelt de oud-speler van Feyenoord en FC Porto in een interview met Voetbal International. "Ik wilde mezelf weer hoge doelen stellen, de standaard moest weer omhoog. Ik wilde weer genieten van voetballen op het niveau waar ik het best tot mijn recht kom."

Begin oktober volgde er een huurtransfer naar AZ. "Ik heb een groot voetbalhart. Bij AZ wordt in een gemoedelijke sfeer op hoog niveau gewerkt. Dat is een mooie combinatie. De ambities zijn groot, aan alles merk je dat AZ een topclub wil zijn", aldus de 34-voudig international, die geen rekening hield met zijn Feyenoord-achtergrond. "Het ging mij echt om een club en een voetbalstijl die op dit moment in mijn carrière bij me past."

Voor zijn overstap naar AZ belde Martins Indi met Louis van Gaal, met wie hij een goede band heeft. "We hebben contact met elkaar gehad voordat ik de knoop doorhakte. Hij was positief over AZ. We hadden destijds bij Oranje een goede klik en dat is altijd zo gebleven. Het is sowieso heel leerzaam om met Van Gaal over voetbal te praten. Hij vond de speelwijze en de ambities van AZ goed bij mij passen en andersom."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws