'We moeten Guardiola, Xavi, Iniesta en Puyol voor Messi terughalen naar Barcelona'

'We moeten Guardiola, Xavi, Iniesta en Puyol voor Messi terughalen naar Barcelona'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 13:30do 29-10-2020 om 13:30

Als presidentskandidaat Victor Font het voor het zeggen krijgt in Camp Nou, keren Josep Guardiola, Xavi, Andrés Iniesta en Carles Puyol terug naar FC Barcelona. Dat laat de mogelijke opvolger van de vertrokken Josep Maria Bartomeu weten aan Sky Sports.

Het is geen geheim dat Font van plan is om Xavi aan te stellen als trainer van Barcelona, mocht hij worden verkozen tot de nieuwe president van Barcelona. Dat zou ten koste kunnen gaan van Ronald Koeman. Ook Guardiola, nu nog werkzaam bij Manchester City, is in beeld bij Font, die geldt als belangrijkste presidentskandidaat in Camp Nou.

"De beste generatie in de voetbalgeschiedenis vervangen, is een grote uitdaging", aldus Font. "Zeker nu de concurrentie zo groot is en veel clubs in handen zijn van machtige eigenaren. Ook Barcelona heeft een significante investering nodig om het stadion te renoveren en één van de ergste crises (coronacrisis, red.) ooit te overleven."

Font wil voortborduren op de Cruijff-filosofie. Het betekent ook dat de belangrijke posities binnen de club bezet moeten worden door oud-spelers. Font noemt Guardiola, Xavi, Iniesta en Puyol. "Dat zijn allemaal legendes die van Barcelona houden, maar niet voor Barcelona werken. We moeten hen terughalen om bijvoorbeeld de Champions League weer te winnen. Dat is ook cruciaal voor Lionel Messi", concludeert hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws