Giggs haalt mooie herinnering aan Van Gaal naar boven: 'Ik wist niet wat ik moest'

Giggs haalt mooie herinnering aan Van Gaal naar boven: 'Ik wist niet wat ik moest'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 16:13do 29-10-2020 om 16:13

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 16:20do 29-10-2020 om 16:20

Ryan Giggs koestert warme herinneringen aan zijn samenwerking met Louis van Gaal bij Manchester United. Giggs was twee jaar lang de assistent van Van Gaal, die een onuitwisbare indruk maakte op de Welshman. 

Giggs herinnert zich zijn eerste ontmoeting met Van Gaal nog goed, vertelt de voormalig United-speler in the podcast van Jamie Carragher, The Greatest Game. Op zijn eerste werkdag als assistent van Van Gaal, ontmoetten de twee elkaar in een hotel. "Van Gaal opende de deur, keek me van top tot teen aan en zei: 'Je bent in goede vorm!' Toen sloeg hij me vol in mijn buik. Het was een harde klap. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik kon een klap teruggeven, maar dan zat ik zonder baan", begint Giggs lachend.

Volgens Giggs, tegenwoordig bondscoach van de nationale ploeg van Wales, typeert deze ontmoeting Van Gaal in zijn doen en laten. "Van Gaal was eigenzinnig en grappig, zonder dat hij het zelf in de gaten had. Hij zorgde voor zijn staf, zorgde voor zijn spelers en hij was een heel goed persoon, alleen heel eigenzinnig", aldus Giggs. 

Giggs en Van Gaal vertrokken in 2016 tegelijkertijd bij United. Giggs zag een samenwerking met de opvolger van Van Gaal, José Mourinho, niet zitten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws