LIVE: AZ wint met 4-1, PSV pakt terechte zege in de slotfase via Malen (gesloten)

LIVE: AZ wint met 4-1, PSV pakt terechte zege in de slotfase via Malen (gesloten)

29-10-2020 22:43 Laatste update: 23:02
240

Na twee heerlijke Champions League-avonden is het weer tijd voor de Europa League, met Feyenoord, PSV én AZ die donderdag in actie komen. Volg alles rond Omonia Nicosia - PSV en AZ - Rijeka (aftrap 21.00 uur) in dit liveblog. 

De laatste dagen ging het veel over PSV. De Eindhovense club kampt met een golf aan coronabesmettingen, waardoor acht spelers niet mee kunnen doen tegen Omonia Nicosia: Nick Viergever, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joël Piroe en Maxime Delanghe.

Bovendien is Eran Zahavi er niet bij, omdat hij vanwege zijn coronaverleden geen toestemming heeft gekregen van de Cypriotische autoriteiten. Jordan Teze bleef aanvankelijk ook achter in Eindhoven, maar werd op de wedstrijddag alsnog met een privéjet ingevlogen door PSV.

Ook AZ heeft nog steeds te maken met veel coronabesmettingen. In de selectie voor de thuiswedstrijd tegen het Kroatische Rijeka zijn nog dezelfde spelers positief als afgelopen weekend toen de club met vijftien coronabesmettingen te maken had. AZ en PSV trappen om 21.00 uur af in respectievelijk Alkmaar en Nicosia.