Grote defensieve problemen voor Barça: Koeman is naamgenoot voorlopig kwijt

Grote defensieve problemen voor Barça: Koeman is naamgenoot voorlopig kwijt

29-10-2020 19:52 Laatste update: 21:14
8

De defensieve problemen van FC Barcelona en Ronald Koeman zijn er niet bepaald minder op geworden na de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Naamgenoot Ronald Araújo heeft een blessure overgehouden aan het bezoek aan Turijn en is de komende weken uit de roulatie.

Araújo verving de geschorste Gerard Piqué, maar kon alleen de eerste helft volmaken: de 21-jarige Uruguayaan moest bij rust al gewisseld worden. FC Barcelona heeft donderdagavond een update gegeven over de fysieke gesteldheid van Araújo: de verdediger heeft een hamstringblessure opgelopen. De club deed geen uitspraken over zijn afwezigheid, maar volgens AS zal hij minstens drie weken buitenspel staan.

De Uruguayaan zal de wedstrijden tegen Deportivo Alavés, Dinamo Kiev en Real Betis dus sowieso missen. Barça speelt na de interlandbreak de topper tegen Atlético Madrid: of Araújo er op 21 november weer bij kan zijn, is nog even afwachten. Koeman moet sowieso zuinig zijn op zijn verdedigers: Piqué, Clément Lenglet en de van een blessure herstellende Samuel Umtiti zijn voorlopig de enige ervaren centrale verdedigers in de selectie. Woensdag moest Frenkie de Jong noodgedwongen achterin spelen, na het wegvallen van Araújo.