Spelersrapport na penaltydrama in Kuip: dikke onvoldoendes bij zwak Feyenoord

29-10-2020 20:50
89

Feyenoord werd bepaald niet geholpen door de onthutsend zwakke scheidsrechter, maar dat neemt niet weg dat de ploeg van coach Dick Advocaat een armetierige indruk maakte tegen Wolfsberger AC. De rapportcijfers van de Rotterdammers na het Europa League-duel met de nummer tien van Oostenrijk (1-4).

Justin Bijlow – 6: zat bij twee (onterechte) strafschoppen heel dichtbij, maar had net geen geluk. Bijlow keepte een aardige wedstrijd, maar zijn uitkomen bij de 1-3 was opmerkelijk en leverde hem bovendien de nodige pijn op. Bij de veroorzaakte penalty kwam de keeper stevig in, maar dat was wederom een bijzondere beslissing van de leidsman.

Bart Nieuwkoop – 5: was de penalty van Botteghin al twijfelachtig, arbiter Srdan Jovanovic trapte met open ogen in de schwalbe van Wernitznig op de 'overtreding' van Nieuwkoop. Neemt niet weg dat de rechtsback bijzonder matig speelde. Geen enkel moment kon hij gevaarlijk opkomen.

Eric Botteghin – 4: de Braziliaan veroorzaakte al na drie minuten een penalty. Veel was er niet aan de hand, maar hij liet Wernitznig wel uit zijn rug weglopen en tikte 'm onhandig aan. Botteghin maakte ook nog eens ongelukkige keuzes qua voortzetting.

Uros Spajic – 4,5: de Serviër ontpopte zich na zijn komst vrij snel tot een stabiele factor in de Feyenoord-defensie, maar zonder Senesi kwam zijn zwakte meer bloot te liggen. Het ontbrak de Rotterdammers aan voetballend vermogen van achteruit. Bovendien greep Spajic een paar keer halfslachtig in, onder meer in aanloop naar de 1-3.

Ridgeciano Haps – 5,5: speelde met vuur door kort na de eerste twee penalty's een tegenstander vast te houden in het strafschopgebied. Hij leed voor rust veel balverlies en speelde net als Nieuwkoop niet in zijn kracht: in plaats van diep te gaan, stonden de backs in de opbouw al (te) hoog. Al met al geen Oranje-waardige prestatie.

Lutsharel Geertruida – 6: de controleur corrigeerde her en der, maar in de opbouw kon hij zijn ploeg nauwelijks van dienst zijn. Geertruida lijkt achterin beter op zijn plek en speelde na rust dan ook als rechtsback. Raakte vervolgens de paal en kopte net voorlangs.

Jens Toornstra – 5,5: had kort voor rust plots een fraai balletje op Linssen, die daar net niet van kon profiteren. Toornstra werkt hard, heeft een goede pass in de benen, maar ondanks zijn ervaring kon hij de ploeg ook niet bij de hand nemen.

Orkun Kökcü – 5,5: over Kökcü wordt veel gezegd en geschreven. Hij voegde als één van de weinigen nog wel wat flair toe aan het statische spel, maar net zo vaak hanteert hij een soort 'wandeltempo'. Vertolkte wel een belangrijke rol in aanloop naar de 1-2, onder meer door Narsingh diep te sturen.

Mark Diemers – 4: deed Diemers wel mee? De van Fortuna Sittard-overgekomen middenvelder maakte een bijna lamlendige indruk en leek overal net een stapje te laat te komen. Hij liet zeker niet zien waarom coach Dick Advocaat hem keer op keer in de basis zet.

Steven Berghuis – 6,5: het liep voor geen meter bij Feyenoord en dan wordt - al dan niet terecht - meteen naar de sterspeler gekeken. Ook bij Berghuis mislukte aanvankelijk meer dan dat er goed ging, maar hij herpakte zich meteen na rust door te scoren en meer zijn stempel te drukken met een paar goede openingen. Zo schonk hij Linssen een fraaie kopkans.

Bryan Linssen – 4: Linssen had in de eerste helft weinig aanvoer, maar kreeg toch twee kansen: ééntje met het hoofd en één op aangeven van Toornstra. In de tweede helft was hij kort na de 1-2 dicht bij de gelijkmaker, maar de rust ontbrak. Ook een vrije kopkans was vervolgens niet aan hem besteed. Die gemiste kansen mogen simpelweg niet op dit niveau, ook niet als je geen echte spits bent.

Invallers:

Luciano Narsingh – 6: kwam na rust in het veld voor Nieuwkoop en drukte al snel zijn stempel met een assist op Berghuis. Hij gaf Feyenoord daarmee meteen waar het voor rust aan ontbrak: diepte. In het vervolg bleek echter ook Narsingh niet de oplossing voor alle Feyenoord-problemen.

Naoufal Bannis – x: kwam na 76 minuten in het veld voor Linssen en speelde te kort voor een beoordeling.