Tragikomedie in De Kuip: drie penalty's tegen, eerste nederlaag Feyenoord in 2020

29-10-2020 20:44
253

Feyenoord heeft donderdagavond zijn eerste officiële nederlaag in het jaar 2020 geïncasseerd. Mede doordat de Servische arbiter Srdjan Jovanovic drie keer naar de stip wees, gingen de Rotterdammers in de eigen Kuip roemloos ten onder tegen Wolfsberger AC.

Jovanovic moest op het laatste moment ingevlogen worden, vanwege een coronageval bij het oorspronkelijk aangestelde arbitrale team uit Oekraïne. De leidsman liet zich direct gelden: de gasten uit Oostenrijk mochten in de eerste twaalf minuten twee keer aanleggen vanaf de stip. Jovanovic zag Christopher Wernitznig twee keer naar de grond gaan en deelde gele kaarten uit aan Eric Botteghin en Bart Nieuwkoop: Michael Liendl (ex-FC Twente) tilde de stand vanaf elf meter naar 0-2.

Feyenoord moest even van de schrik bekomen: in het vervolg van de tweede helft kwam alleen Bryan Linssen in de buurt van de aansluitingstreffer. Nieuwkoop maakte tijdens de rust plaats voor Luciano Narsingh en Feyenoord ging alsnog met frisse moed de tweede helft in. Steven Berghuis maakte op aangeven van Narsingh al snel de 1-2. Feyenoord kreeg diverse kansen op de gelijkmaker en Wolfsberger wankelde.

Binnen de kortste keren stond het echter 1-4. Eerst frommelde Liendl zijn derde van de avond binnen: Justin Bijlow stopte Kai Stratznig nog af, maar kon de rebound niet meer tegenhouden. Even later werd een luchtduel tussen de doelman en Dejan Joveljic bestraft met wéér een penalty. Specialist Liendl liet het aan Joveljic, die de vierde van de avond maakte.

De angel was direct uit de wedstrijd: Feyenoord was lamgeslagen en Wolsfberger vond het wel best. De Rotterdammers moesten hun eerste officiële nederlaag sinds 12 december 2019 slikken, staan na twee Europa League-duels op één punt en moeten alle zeilen bijzetten om alsnog te overwinteren in Europa.