'Drama' op Cyprus door 'bekend en veel groter' PSV: 'Malen breekt Omonia-harten'

30-10-2020 00:05
48

Een wreed lot viel Omonia Nicosia ten deel in het Europa League-duel met PSV. Dat is de teneur in de Cypriotische kranten, die zagen dat een stunt heel dichtbij was tegen het bekende en grotere PSV.

'Tot de tweede minuut van de blessuretijd had Omonia voor de tweede wedstrijd op rij een punt in handen, maar toen bezweek het onder de verstikkende druk van PSV', zo steekt Alithia van wal. 'Donyell Malen schonk de Eindhovenaren met twee treffers de eerste overwinning in de groep.'

Het begon nog zo mooi voor de thuisploeg, zag de krant. 'Jordi Gómez schreef geschiedenis, want zijn doelpunt was van de grootste afstand in de geschiedenis van het toernooi. Helaas bleek het niet genoeg. Omonia vocht om met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken, maar na een prachtige aanval van PSV stond Malen op de goede plek.' In de tweede helft voerde PSV de druk op. 'Onder de verstikkende druk van de Nederlanders redde Fabiano nog twee keer indrukwekkend, maar Malen scoorde in blessuretijd en vertrok met een dubbelslag.'

Phileleftheros rept van 'een bittere pil in blessuretijd'. 'De ploeg van trainer Henning Berg stond tegenover het bekende Nederlandse team, maar ze hadden zelfs kunnen winnen. Ze waren beter in de eerste helft en Michal Duris kreeg in de 48e minuut een enorme kans die verloren ging. Pas in de laatste tien minuten won PSV terrein en trok Omonia zich terug. De Nederlanders deelden twee waarschuwingen uit, voordat ze passief verdedigen afstraften via Malen.'

'Laat drama voor Omonia na nederlaag in slotminuut tegen PSV', kopt Cyprus Mail. 'Hartzeer voor Omonia in het tweede groepsduel in de Europa League', wordt daaraan toegevoegd. De krant weet dat als de Cyprioten een keer kans maakten, dat het donderdagavond was. 'Het was een lastige week voor PSV, die meerdere spelers kwijtraakten door het coronavirus. Ze verloren al met 1-2 van Granada en gingen vervolgens met 2-1 onderuit bij Vitesse op zondag.'

'Omonia begon agressief aan het duel en bepaalde het tempo tegen het veel meer ervaren PSV', analyseert Cyprus Mail. 'Maar na de tegentreffer schroefde PSV het tempo op en vijf minuten voor rust maakte Malen gelijk op aangeven van Madueke. In de tweede helft liet Duris meteen de gouden kans liggen na een fout in de PSV-defensie. De inzet van de spits ging hoog over.'

'Beide ploegen bleven strijden voor de winst, maar er voltrok zich een drama. Malen maakte de winnende en brak daarmee de harten van de Omonia-spelers, na een overtuigend optreden tegen een veel grotere tegenstander', zo luidt het slotstuk.