'Aanval van PSV is er één waarvoor scouts van Europese topclubs goed gaan zitten'

'Aanval van PSV is er één waarvoor scouts van Europese topclubs goed gaan zitten'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 07:30vr 30-10-2020 om 07:30

De overwinning van PSV op Omonia Nicosia in de slotminuut getuigt van mentale weerbaarheid, zo stellen de Nederlandse ochtendkranten. De Eindhovenaren wonnen, ondanks tegenslag op tegenslag, met 1-2 op Cyprus.

De dag na de wedstrijd gaat het in de Nederlandse media vooral over de bizarre gang van zaken op het eiland, dat eerst Eran Zahavi en Jordan Teze, en later alleen Zahavi, de toegang weigerde vanwege een eerdere coronabesmetting. Daar kwamen natuurlijk de zeven huidige besmettingen en dus afwezigen boven op voor PSV.

'Verdediger Jordan Teze had pakweg een half jaar geleden, toen hij nog niet vast tot het keurkorps behoorde, nooit kunnen bevroeden dat op een donderdag in de herfst van 2020 speciaal een vliegtuig voor hem zou opstijgen richting Cyprus, en dat op Twitter mysterieuze berichten zouden verschijnen over het mogelijke instappen van Jordan Teze', schrijft de Volkskrant, die de bij de UEFA ingediende klacht van PSV terecht vindt. 'Als iedereen met andere paragrafen komt aanzetten, is het geen doen meer.'

Ondanks de coronagevallen en de afwezigheid van Zahavi stonden spelers als Madueke en Malen en Götze gewoon op het veld. 'Götze liet weer zien hoe uniek het is dat hij voor een Nederlandse club voetbalt', aldus de Volkskrant.

'Scouts van Europese topclubs zitten met blocnote klaar'
De Telegraaf zag ook nog een flink sterke ploeg op het veld staan in Nicosia. 'De aanval van PSV, met Malen, Mario Götze, Noni Madueke en Mohamed Ihattaren, is er een waarvoor de scouts van Europese topclubs met het blocnote in de aanslag gaan zitten. Al werd er door die aanval op Cyprus veel te weinig gecreëerd', stelt de krant, die Malen uiteindelijk twee keer zag scoren.

'De international, drie keer zoveel waard als ongeveer de hele selectie van Omonia Nicosia (13 miljoen euro), schoot in de 92e minuut de bevrijdende 1-2 binnen. PSV kon een heel dossier aan tegenslag overleggen en overwon dat in extremis', aldus De Telegraaf.

'Extreem zoet'
Ook het Algemeen Dagblad heeft aandacht voor de ingediende klacht door PSV. 'De club vindt dat er voor alle Europa League-ploegen een gelijk speelveld moet zijn, waarin de regels van de voetbalbond moeten worden uitgevoerd. Zo niet, dan is sprake van een oneerlijk competitieverloop. De afwikkeling van de zaak is voor later, want op het veld moest PSV laten zien dat de preparatie op de wedstrijd niet in de soep was gelopen. Dat lukte maar gedeeltelijk, maar de overwinning smaakte voor PSV extreem zoet', besluit het AD.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws