'Beugelsdijk vangt bot bij rechter om voetbalplaatjes: Albert Heijn krijgt gelijk'

'Beugelsdijk vangt bot bij rechter om voetbalplaatjes: Albert Heijn krijgt gelijk'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 09:54vr 30-10-2020 om 09:54

Tom Beugelsdijk heeft een rechtszaak tegen supermarktketen Albert Heijn verloren. Volgens het Algemeen Dagblad had de verdediger van Sparta die zaak aangespannen naar aanleiding van het portretrecht op voetbalplaatjes.

Albert Heijn gebruikte onder meer de beeltenis van Beugelsdijk om reclame te maken voor de spaaractie, schrijft het AD. Daardoor was de verdediger van Sparta, die toen nog voor ADO Den Haag uitkwam, vaak prominent te zien in winkels van de supermarkt. Beugelsdijk vond dat Albert Heijn daarmee onrechtmatig gebruik maakte van zijn portretrecht en liet de zaak voorkomen.

De rechter heeft volgens het AD besloten om Albert Heijn gelijk te geven. Er wordt gezegd dat in de CAO voor contractspelers is opgenomen dat spelers akkoord gaan met de plaatjesactie. De supermarkt mag uitsluitend de beeltenis van de spelers die op het plaatje staan gebruiken en heeft dat ook in de reclame-uitingen gedaan, waardoor ze in hun recht staan.

Dat betekent dat Beugelsdijk, die inmiddels voor Sparta voetbalt, de proceskosten van 720 euro zelf moet betalen en de zaak verloren heeft. Albert Heijn komt in het voorjaar van 2021 waarschijnlijk met een nieuwe actie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws