Zirkzee krijgt standje van Flick bij Bayern: 'Talent alleen is niet voldoende'

Zirkzee krijgt standje van Flick bij Bayern: 'Talent alleen is niet voldoende'

30-10-2020 12:56
26

Joshua Zirkzee moet aan de bak bij Bayern München. Trainer Hansi Flick is niet tevreden over de negentienjarige spits, die dit seizoen een bijrol speelt.

Een late invalbeurt tegen Schalke 04 (8-0), een basisplaats tegen Hoffenheim (1-4) en een reserverol tegen Hertha BSC (4-3): meer kansen heeft Zirkzee in de eerste vijf Bundesliga-speelronden nog niet gekregen. Vorig seizoen brak hij nog door met vier goals in negen competitieduels. Omdat Bayern zich afgelopen zomer versterkte met Eric Maxim Choupo-Moting, speelt Zirkzee nu vooral op het derde niveau bij Bayern München O23.

"Hij kreeg tijdens de vakantie last van zijn enkel en kon daarna niet meer zoveel trainen. Ik was dan ook niet zo tevreden met zijn fysieke conditie", verklaart Flick op de persconferentie voor de uitwedstrijd van Bayern tegen 1. FC Köln. "Dat wordt nu beter, ook met de wedstrijden bij de beloften."

Zirkzee geldt in München als 'großes Talent'. "Maar talent alleen is niet altijd voldoende. Daarom is het belangrijk om aan jezelf te werken, en dat is wat hij doet. Daar wordt hij ook op beoordeeld. Hij heeft de kwaliteit om in de Bundesliga te spelen, daar zijn we allemaal van overtuigd. Maar het gaat ook een beetje om mentaliteit, houding en de absolute wil om te laten zien wat je kunt."