'Als ze jaren geleden hadden gezegd dat we in de CL tegen Ajax zouden spelen...'

'Als ze jaren geleden hadden gezegd dat we in de CL tegen Ajax zouden spelen...'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 17:50vr 30-10-2020 om 17:50

Bij Atalanta Bergamo zijn ze nog altijd in de wolken door deelname aan de Champions League. De ploeg van Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens debuteerde vorig jaar in het miljardenbal, stuntte door de kwartfinales te halen en plaatste zich opnieuw voor het prestigieuze toernooi.

Atalanta speelt in de groepsfase tegen Liverpool, FC Midtjylland en Ajax. De Amsterdammers waren afgelopen dinsdag te gast in Italië. "Als ze een paar jaar geleden hadden gezegd dat we in de Champions League tegen Ajax zouden spelen... Geen supporter had dat voor mogelijk gehouden", zegt president Luca Percassi op een persconferentie.

"We ervaren oneindig veel emoties. Het is zonde dat we dit niet kunnen beleven met onze fans", zegt Percassi. "Volgende week spelen we tegen Liverpool en zijn er opnieuw geen supporters. Maar de Champions League geeft ons in ieder geval de voldoening om verder te groeien, maar we mogen de focus op de Serie A niet verliezen."

"We moeten zorgen dat we nuchter en hongerig blijven", zegt Percassi. "De laatste twee verloren wedstrijden in de competitie laat zien dat de Serie A een erg lastige competitie is." Eenvoudiger zal het niet worden voor Atalanta, gezien het overvolle speelschema. "Het seizoen is niet eenvoudig en nieuwe spelers hebben tijd nodig om zich aan te passen. Alles gaat als een speer door de drukke kalender."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Overleeft Atalanta de groepsfase?

Ja
44%
Nee
56%
(573 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws