PSV is boos op KNVB: 'Een groot verschil met de wedstrijden van AZ en Ajax'

PSV is boos op KNVB: 'Een groot verschil met de wedstrijden van AZ en Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 19:06vr 30-10-2020 om 19:06

Competitiemanager Jan Bluyssen van de KNVB ziet geen reden om de competitiewedstrijd tussen PSV en ADO Den Haag te verplaatsen. Dat verzoek had PSV ingediend, maar zonder succes. 

De agenda van PSV zit niet alleen bomvol, het is ook nog maar de vraag welke spelers beschikbaar zijn. Dat heeft te maken met het coronavirus. Tegen Omonia Nicosia kon trainer Roger Schmidt net aan een opstelling maken. Zondag wacht ADO, om een paar dagen later alweer naar Griekenland te vliegen voor de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki. 

PSV diende bij de KNVB een verzoek in om het duel met ADO naar december te verplaatsen. "Normaal gesproken zijn er vanuit een corona-gerelateerde situatie twee redenen om niet te spelen. Of de uitbraak is bij een club niet onder controle, of er staan geen twaalf spelers en een keeper op het wedstrijdformulier. Van beide situaties is hier geen sprake", legt Bluyssen uit aan het Eindhovens Dagblad.

Bluyssen benadrukt dat de wedstrijd eerder al is verplaatst: van half drie naar kwart voor vijf. Ook is hij van mening dat de wedstrijd tegen PAOK niet beslissend is voor PSV, omdat er zes groepswedstrijden worden gespeeld en dit pas de derde is. Maar AZ en Ajax kregen toch ook uitstel? "Dat is een groot verschil met de eerdere Europese duels van AZ en Ajax, die wel leidden tot uitgestelde duels in de Eredivisie. Ajax en AZ speelden toen wedstrijden in een knock out- of play off-fase. Op basis daarvan hebben we toen uitstel verleend", zegt Bluyssen.

"PSV heeft genoeg spelers beschikbaar, op basis van de regels die zijn opgesteld. We hebben van meerdere clubs verzoeken tot uitstel van wedstrijden gehad, maar proberen daar dezelfde lijn bij aan te houden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij PSV?

Ja
74%
Nee
26%
(2344 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws