Jong Ajax krijgt pak slaag op De Toekomst, Van Bommel scoort in blessuretijd

30-10-2020 20:40
29

Jong Ajax heeft thuis een pak slaag gekregen in de Keuken Kampioen Divisie. Koploper Almere City was de baas in Amsterdam en besliste de wedstrijd al in de eerste helft: 1-4.

Jong Ajax - Almere City 1-4
Jong Ajax moest het tegen Almere doen zonder Brian Brobbey. De trefzekere spits zit vermoedelijk bij de selectie van Ajax 1 voor het duel met Fortuna Sittard. Daar hintte trainer Mitchell van der Gaag voor de wedstrijd althans naar.

De start van Jong Ajax had niet slechter gekund. Almere stond al na drie minuten met 0-2 voor. Eerst kopte Nerayshi Kasanwirjo na twee minuten in eigen goal en een minuut later stond Thomas Verheydt vogelvrij om binnen te knikken. Het leek een rampavond te worden toen Elias Sorensen na 25 minuten de 0-3 op het scorebord zette.

Een grotere afgang bleef Jong Ajax bespaard, al liep Almere in de tweede helft verder uit. Frederik Helstrup deelde na rust de definitieve nekslag uit aan Jong Ajax. De 1-4 van Kenneth Taylor (penalty) was een doekje voor het bloeden. Jong Ajax staat na tien wedstrijden achtste, Almere is de trotse koploper.

Helmond Sport - MVV 1-1
Helmond Sport en MVV hebben vrijdagavond een punt gepakt, maar schieten daar weinig mee op. De laagvliegers van de Keuken Kampioen Divisie maakten er niet bepaald een spektakel van.

Na rust nam Helmond de leiding via een benutte strafschop van Jelle Goselink. Die treffer leek de ploeg van Rob Alflen de zege te bezorgen, tot Thomas van Bommel (de zoon van) in extremis de gelijkmaker binnen schoot.