Beugelsdijk lacherig na verloren rechtszaak: 'Tuurlijk zien ze me nog bij Appie'

Beugelsdijk lacherig na verloren rechtszaak: 'Tuurlijk zien ze me nog bij Appie'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 21:15vr 30-10-2020 om 21:15

Tom Beugelsdijk spande twee jaar geleden een rechtszaak aan tegen Albert Heijn. De supermarkt had zijn beeltenis ingezet om extra reclame te maken voor een spaaractie. Beugelsdijk heeft de rechtszaak verloren.

Na overleg met de VVCS besloot Beugelsdijk twee jaar geleden een zaak aan te spannen tegen de Albert Heijn. De verdediger, destijds nog onder contract bij ADO Den Haag, zag zichzelf hierdoor telkens in groot formaat terug in de winkels en vond dat zijn portretrecht hierdoor werd geschonden. De rechter was het er echter niet mee eens, bleek vrijdag. Beugelsdijk werd in het ongelijk gesteld, waardoor hij de proceskosten van 720 euro moet betalen.

"Het ging mij puur om het principe", geeft Beugelsdijk in gesprek met het Algemeen Dagblad aan. "Ik had nergens toestemming voor gegeven, maar zag me zelf wel steeds terug in die winkel. Niet alleen op zo'n klein voetbalplaatje, maar zelfs op van die levensgrote afbeeldingen. Dat vond ik raar. Maar goed, de rechter staat er anders in. Prima verder. We gaan gewoon weer lekker voetballen. Na vandaag staat er voor mij een streep onder."

Dat Beugelsdijk in het ongelijk werd gesteld, zorgt er niet voor dat hij in het vervolg niet meer in de Albert Heijn te vinden is. "Tuurlijk zien ze me nog gewoon bij de Appie, joh. Ik zal toch boodschappen moeten doen, nietwaar?", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws