De Graafschap slaat weer toe in slotfase, NAC verliest derde KKD-duel op rij

30-10-2020 22:54
36

De Graafschap had het weer eens lastig in een uitwedstrijd, maar trok de overwinning tegen TOP Oss in de slotfase alsnog naar zich toe door doelpunten van Ralf Seuntjens en Danny Verbeek. NEC won het treffen met NAC Breda.

TOP Oss - De Graafschap 0-2
Het kostte De Superboeren weer veel moeite in een uitwedstrijd, maar de drie punten zijn binnen. Op bezoek bij TOP Oss duurde het lang voordat de ploeg uit Doetinchem de muur van Oss wist te slechten, al waren er voldoende kansen voor de mannen van trainer Mike Snoei.

De twee doelpunten vielen in het laatste kwartier. Wie anders dan Seuntjens zorgde met een knappe spitsengoal, de aanvaller kwam goed voor zijn man en tikte binnen, voor de 0-1. Vlak voor tijd besliste Verbeek het duel definitief door de 0-2 binnen te schieten.

NAC Breda - NEC 0-1
De derde achtereenvolgende verliespartij in de Keuken Kampioen Divisie voor NAC Breda, dat de laatste weken getijsterd wordt door het coronavirus. Ook NEC moest een aantal spelers missen vanwege positieve tests. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na acht minuten: Terell Ondaan dook op voor NAC-keeper Nick Olij en maakte de 0-1.

NAC kwam in de eerste helft dichtbij de gelijkmaker, toen Mounir El Allouchi de bal op de paal kopte. In de tweede helft was NEC heer en meester en vergat het verder weg te lopen bij de ploeg uit Breda. Vooral Jonathan Okita had het vizier niet op scherp staan.