'Enorme problemen Barça: akkoord met spelers nodig om faillissement af te wenden'

'Enorme problemen Barça: akkoord met spelers nodig om faillissement af te wenden'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 08:55za 31-10-2020 om 08:55

Laatste update: zondag 1 november 2020 om 13:11zo 01-11-2020 om 13:11

FC Barcelona heeft voor donderdag 5 november een salarisverlichting van 190 miljoen euro nodig. Als daar geen akkoord over wordt bereikt met de spelers, dan dreigt zelfs een faillissement voor de Catalaanse grootmacht. Dat meldt RAC1.

Barça bereikte vooralsnog geen akkoord met de selectie over een nieuw, collectief salarisoffer. Vrijdag heeft een eerste gesprek plaatsgevonden tussen de advocaten van de twee kampen. Volgens het radiostation wordt het een race tegen de klok voor de club, want voor donderdag moet liefst dertig procent op de salariskosten worden bespaard. Dat komt neer op een bedrag van 190 miljoen.

Als Barcelona het niet eens wordt met de selectie, dan zou de club in januari failliet kunnen worden verklaard. De kans dat het zover komt is klein, maar het is wel veelzeggend over de financiële problemen in Camp Nou door de coronacrisis. De meest zorgwekkende situatie is die van Lionel Messi. Als de Argentijnse ster transfervrij besluit te vertrekken volgende zomer, dan heeft hij recht op een bonus voor bewezen diensten.

Carles Tusquets, die de honneurs waarneemt na het vertrek van voorzitter Josep Maria Bartomeu, uitte al zijn zorgen over de financiële situatie. "Dat is onze grootste zorg. De pandemie treft Barcelona uitzonderlijk hard. De club is afhankelijk van toeristen en die inkomsten zijn nu weggevallen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws