Sneijder maakt lijst met beste Nederlandse voetballers: 'Daar zet ik mezelf neer'

Sneijder maakt lijst met beste Nederlandse voetballers: 'Daar zet ik mezelf neer'

31-10-2020 10:39
196

Wesley Sneijder zet zichzelf op plaats vijf als hij een top-vijf moet aanduiden met beste Nederlandse voetballers aller tijden. De recordinternational van Oranje vindt dat Johan Cruijff de beste voetballer is die Nederland ooit heeft gehad.

Soufiane Touzani vraagt Sneijder in zijn NPO-programma Tiki Taka Touzani naar zijn top-vijf van beste Nederlandse voetballers ooit. "En ik mag iedereen erbij halen, toch?", vraagt Sneijder. "Dan zet ik Johan Cruijff sowieso op één. Verder noem ik van boven naar beneden Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Patrick Kluivert en op de laatste plek zet ik mezelf. Dat doe ik normaal nooit, maar nu wel. Ik blijf bescheiden."

Voetballers als Marco van Basten, Ruud Gullit, Dennis Bergkamp, Frank Rijkaard en Ronald Koeman komen niet in het rijtje van Sneijder voor. "Cruijff heb ik nooit live zien voetballen, maar daar heb ik wel beelden van gezien en de rest in mijn lijst heb ik zelf meegemaakt. Natuurlijk zal ik ergens iemand vergeten, dus de rest die ik nu niet noem wil ik ook niet tekort doen."

Ook blikt de voormalig middenvelder terug op zijn actieve loopbaan, waarbij 2010 een bijzonder succesvol jaar was. "Ik ben er best wel een beetje trots op nu ik de tijd heb om terug te kijken", zegt Sneijder. "Dat heb ik tijdens mijn carrière nooit gehad. Alle prijzen in Italië, de Champions League winnen en de WK-finale gespeeld. Dat heeft toch nog nooit iemand meegemaakt?"