Van Hooijdonk: 'Er zullen ook PSV-spelers zijn die denken dat het uitsloverij is'

Van Hooijdonk: 'Er zullen ook PSV-spelers zijn die denken dat het uitsloverij is'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 11:35za 31-10-2020 om 11:35

Mario Götze kan bij PSV het niveau van de spelersgroep omhoog krikken. Dat stelt Pierre van Hooijdonk. De Duitse aanvallende middenvelder laat in zijn eerste wedstrijden voor de Eindhovenaren zien dat hij een cruciale rol voor het team kan vervullen.

Spelers kunnen aanhaken in het spoor van Götze of de Duitser kan langzamerhand meegaan in het niveau van de rest, schrijft het Algemeen Dagblad. "Je moet het eerste hopen", zegt Van Hooijdonk daarover. "Maar los daarvan heeft Götze één groot voordeel: hij kan ook zelf altijd iets creëren. Daardoor zal er altijd gevaar schuilen in wat hij doet. Als je niet afhankelijk bent van anderen is je eigen fitheid het belangrijkste."

De analist en voormalig Oranje-international schetst twee situaties voor spelers die bij PSV met Götze samenspelen. "Dan moet je als medespeler denken: top, hier wil ik bij horen! Ik ga alles opzuigen wat ik zie aan professionaliteit en hoe hij zijn vak beleeft. Er zullen erbij zijn die dat doen, maar in elke kleedkamer heb je ook spelers die denken: uitsloverij, daar begin ik niet aan. Of: wat komt hij doen dan?"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws