'Als Solskjaer heel eerlijk is had hij Van de Beek liever niet gehad bij United'

'Als Solskjaer heel eerlijk is had hij Van de Beek liever niet gehad bij United'

31-10-2020 12:12
121

Ole Gunnar Solskjaer, de trainer van Manchester United, had het geld dat de club uitgaf aan Donny van de Beek liever aan een andere speler besteed. Dat zegt Jamie Redknapp, voetbalanalist van Sky Sports. Volgens hem is het ook geen verrassing dat de middenvelder amper speelt.

De Noorse manager wilde eigenlijk de verdediging versterken. "Als hij heel eerlijk is had hij Van de Beek liever niet gehad", laat Redknapp weten in de voetbalpodcast van Sky Sports. "Hij zou liever die veertig miljoen pond hebben uitgegeven aan een andere centrale verdediger en de linie versterken waar de problemen zitten. De huidige situatie is dus heel lastig voor Solskjaer, want waar moet hij Van de Beek inzetten?"

Op dit moment schat de analist van Sky in dat de voormalig Ajacied niet goed genoeg is om een vaste basisplaats te veroveren bij United. "Hij is een talent, dat hebben we bij Ajax en het Nederlands elftal wel gezien. Maar Ole ziet hem iedere dag spelen en stelt hem niet op. Als een speler goed genoeg is zou hij hem echt wel opstellen. Dan denkt de trainer dus dat Van de Beek er nog niet klaar voor is. Wellicht is hij nog niet fit genoeg of laat hij het niet zien op de training."