Klopp overweegt andere rol voor Wijnaldum: 'Hij is niet kleiner dan Mascherano'

Klopp overweegt andere rol voor Wijnaldum: 'Hij is niet kleiner dan Mascherano'

31-10-2020 12:54
23

Jürgen Klopp overweegt om Georginio Wijnaldum als centrale verdediger te gebruiken bij Liverpool. The Reds hebben te kampen met veel blessureleed achterin en het omturnen van een middenvelder zou daarvoor een oplossing kunnen zijn.

Liverpool moet Virgil van Dijk, Joël Matip en gelegenheidsverdediger Fabinho missen en krijgt dit Premier League-weekend West Ham United op bezoek. Klopp heeft besloten om een aantal jonge verdedigers bij de selectie te halen, maar kan ook gaan puzzelen met de spelers die hij al had. "We hebben ook nog opties als Henderson, Wijnaldum, Milner en Robertson", laat hij optekenen op de persconferentie.

Die spelers kunnen dan het voorbeeld volgen van Javier Mascherano, die ook als middenvelder centraal achterin werd gezet en daar bij Barcelona erg goed in was. "Onze middenvelders kunnen ook centraal achterin spelen", zegt Klopp dan ook. "Ze zijn niet kleiner dan bijvoorbeeld Mascherano, die het heel goed gedaan heeft op die positie. Dus buiten de jonge verdedigers hebben we nog één of twee andere mogelijkheden."