'Uiteindelijk mooi dat je de beker maar één keer wint, dan is die nog specialer'

'Uiteindelijk mooi dat je de beker maar één keer wint, dan is die nog specialer'

31-10-2020 13:10
33

Ron Jans staat zaterdag met FC Twente tegenover PEC Zwolle, de club waar hij als trainer grote successen boekte. Jans won in 2014 de beker met de Blauwvingers en stond een jaar later alweer in de finale.

Jans won in 2014 de beker door in de finale met 5-1 van Ajax te winnen, maar verloor een jaar later met 2-0 van FC Groningen in de volgende eindstrijd. "Als je met PEC voor de tweede keer op rij de finale haalt, is dat een wereldprestatie", oordeelt Jans in gesprek met De Stentor. "Balen dat we hem niet wonnen. Al zeg ik om mezelf te troosten: ach, misschien is het ook wel mooi dat je 'm maar één keer gewonnen hebt. Dan is die ene keer nóg specialer."

De sensationele overwinning op Ajax is dan ook de mooiste herinnering die Jans heeft overgehouden aan zijn periode in Zwolle. "Vooral ook de manier waarop we die finale wonnen. Als kleine club flikten we dat maar mooi. Waarbij de uitslag zelfs nóg hoger had kunnen uitvallen. Een tijdje geleden zat ik in hetzelfde hotel waar we destijds met PEC verbleven. Toen kwam dat gevoel direct weer terug. Eigenlijk kun je er dan pas écht van genieten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie