Ziyech onttrekt zich aan Chelsea-niveau: 'Geef mij de bal, ik ben de baas hier'

Ziyech onttrekt zich aan Chelsea-niveau: 'Geef mij de bal, ik ben de baas hier'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 17:08za 31-10-2020 om 17:08

Laatste update: zaterdag 31 oktober 2020 om 17:11za 31-10-2020 om 17:11

Hakim Ziyech is de grote man bij Chelsea in de eerste helft tegen Burnley. Youri Mulder is lyrisch over de prestatie van de spelmaker van The Blues en vergelijkt hem met Kai Havertz, die vooralsnog geen indruk weet te maken.

"De manier waarop hij op het veld staat bevalt mij heel erg", begint Mulder aan tafel bij Ziggo Sport. "Dat heb ik bijvoorbeeld bij Havertz niet gezien. Ziyech staat er meteen zoals hij altijd gespeeld heeft, met overtuiging in zichzelf. Geef mij de bal, ik ben de baas hier. Ik ben de enige voetballer op het veld, ik ben de beste van jullie allemaal. Zo staat hij er."

Ziyech maakt tegen Burnley zijn basisdebuut in de Premier League voor Chelsea, maar moeite om zich aan te passen heeft de voormalig Ajax-speler niet. "Hij loopt daar als de grote aankoop waar iedereen naar kijkt. Als je dat met Havertz vergelijkt... Als hij de bal niet krijgt durft hij niets te zeggen. Ziyech die staat er."

De 0-1 van Chelsea kwam van de voet van Ziyech, die de bal knap in de korte hoek mikte. "Zijn instinct zegt hem: als ik hem in de korte hoek schiet, staat de keeper op het verkeerde been. (...) Dit is een verdekt schot, lastig voor keepers." Mulder ziet dat Ziyech zich aan het matige spel van Chelsea weet te onttrekken. "Hij denkt: wat is dit voor geknoei, dit kan ik beter."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws