Bayern doet gooi naar koppositie, Hummels vult Haaland-vacature perfect in

Bayern doet gooi naar koppositie, Hummels vult Haaland-vacature perfect in

31-10-2020 17:22
4

De Bundesliga-topclubs hebben zaterdagmiddag gedaan wat ze moesten doen. Bayern München maakte op bezoek bij 1. FC Köln voor rust het verschil: Der Rekordmeister mag zich in elk geval twee uur lang de nummer één van Duitsland noemen.

1. FC Köln-Bayern München 1-2
Bayern tastte – met de midweekse reis naar Rusland nog in de benen – niet al te diep in zijn reserves en werd na een klein kwartiertje in het zadel geholpen: Marius Wolf kreeg de bal tegen zijn hand, de bal ging op de penaltystip en Thomas Müller opende de score. In de extra tijd van de eerste helft werd het ook 0-2. Serge Gnabry kreeg de ruimte om vanaf rechts naar binnen te trekken en vond de verre hoek.

Bayern behield de controle tijdens de tweede helft en trok de driepunter over de streep, ondanks de late aansluitingstreffer van Dominick Drexler. De regerend Champions League-winnaar neemt de koppositie voorlopig over van RB Leipzig, dat echter om 18.30 uur nog speelt tegen Borussia Mönchengladbach.

Arminia Bielefeld-Borussia Dortmund 0-2
Borussia Dortmund kwam zaterdag ook op vijftien punten uit zes wedstrijden en blijft in het spoor van Bayern. Het ultra-defensieve Arminia Bielefeld – met Mike van der Hoorn als één van de vijf verdedigers en Ritsu Doan ook in de basis – hield ruim drie kwartier stand, maar ging alsnog onderuit. Mats Hummels nam bij afwezigheid van Erling Braut Haaland de honneurs waar en besliste de wedstrijd met een intikker van dichtbij en een rake kopbal.

Overige uitslagen:
FC Augsburg-FSV Mainz 05 3-1
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 1-1