Breaking news

LIVE: Ajax vecht tegen gehavend Liverpool voor Champions League-overwintering

Update: 'Hateboer verliest race tegen de klok, Lammers enige Atalanta-Nederlander'

Update: 'Hateboer verliest race tegen de klok, Lammers enige Atalanta-Nederlander'

Gepubliceerd: dinsdag 3 november 2020 om 17:45di 03-11-2020 om 17:45

De medische staf van Atalanta Bergamo – de Italiaanse Champions League-opponent van Ajax – draait overuren. Marten de Roon ontbrak dinsdag al tegen Ajax, Robin Gosens moest zaterdagmiddag verstek laten gaan tegen Crotone en Hans Hateboer viel tijdens dat duel geblesseerd uit, net als ploeggenoot Cristian Romero.

La Dea spelen dinsdag alweer tegen Liverpool: het heeft er alle schijn van dat De Roon en Gosens dan wederom zullen ontbreken. Achter de naam van Hateboer staat nog een vraagteken. "We moeten het afwachten tot morgen. Ook Rafael Tolói heeft een flinke tik gehad op z'n knie. We gaan zien wie op tijd hersteld is voor het duel met Liverpool en wie niet", aldus trainer Gian Piero Gasperini tegen Sky Sport Italia.

Ondanks de afwezigen en de vele blessures is Gasperini tevreden over het vertoonde spel van Atalanta tegen Crotone. De oefenmeester zag zijn ploeg met 1-2 winnen. "We waren constant aan het aanvallen, lieten weinig tot niets toe in onze verdediging", stelt Gasperini.

Tot overmaat van ramp moest ook spits Luis Muriel halverwege uit voorzorg naar de kant Of Muriel op tijd fit is voor het treffen met Liverpool is afwachten voor Gasperini, die uitkijkt naar het treffen met The Reds. "De sfeer in de Champions League is buitengewoon en het blijft enorm jammer dat we zonder supporters moeten spelen. Ik denk dat iedereen in Atalanta niet kan wachten tot Liverpool op bezoek komt!", sluit de coach af.

Update: Sam Lammers lijkt de enige Nederlander op wie Atalanta dinsdagavond kan rekenen: volgens Sky Sports Italia heeft Hateboer zijn laatste test afgelegd en bleek hij onvoldoende fit om te spelen. De Roon en Gosens moesten eerder al verstek laten gaan en ontbraken in de wedstrijdselectie voor het duel met Liverpool, dat dinsdag om 21.00 uur van start gaat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat deze wedstrijd eindigen?

Atalanta wint
15%
Liverpool wint
71%
Gelijkspel
14%
(145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws