Ziyech met doelpunt en assist de grote man bij dominant Chelsea

31-10-2020 17:48
51

Chelsea heeft de draad weer opgepakt in de Champions League, na twee tegenvallende wedstrijden tegen Southampton en Manchester United. Hakim Ziyech nam The Blues bij de hand en mocht een doelpunt en een assist bijschrijven: Chelsea rekende op Turf Moor zonder al te veel problemen af met Burnley.

Ziyech had midweeks tegen FK Krasnodar al zijn eerste officiële Chelsea-goal aangetekend. Na een klein half uurtje spelen tegen Burnley volgde nummer twee. De spelmaker zette zelf de aanval op, trok naar binnen, kreeg de bal van Tammy Abraham en verraste doelman Nick Pope in de korte hoek: 0-1.

Timo Werner leek op slag van rust de 0-2 te maken, maar dat werd ternauwernood voorkomen door verdediger Kevin Long. Het bleek echter uitstel van executie: Chelsea bleef ook in de tweede helft de baas en liep al snel uit naar een 0-3 voorsprong. Kurt Zouma kopte met veel machtsvertoon een corner van Mason Mount binnen en Werner pikte alsnog zijn goaltje mee, nadat hij een pass van Ziyech in ontvangst had genomen.

The Blues maakten ook nog een vierde treffer, die echter werd afgekeurd: Olivier Giroud stond buitenspel toen hij de bal over de lijn werkte. De overwinning stond echter als een huis: Chelsea was bij het laatste fluitsignaal naar plek vier geklommen. De Londenaren komen woensdagavond alweer in actie en ontvangen Champions League-opponent Stade Rennes op het eigen Stamford Bridge.