PSG in tweede helft langs Nantes, flinke tik voor Ajax-opponent Midtjylland

31-10-2020 23:06 Laatste update: 22:59
19

Paris Saint-Germain heeft zijn koppositie in de Ligue 1 verstevigd na een 0-3 overwinning op bezoek bij FC Nantes. De ploeg van trainer Thomas Tuchel liep na rust weg bij de tegenstander door doelpunten van Ander Herrera, Kylian Mbappé en Pablo Sarabia.

FC Nantes - Paris Saint-Germain 0-3
Voor rust zagen we geen doelpunten bij Nantes tegen PSG, maar na rust liep de Franse grootmacht weg bij de tegenstander. Na twee minuten in het tweede bedrijf zette Herrera de 0-1 op het scorebord en na 65 minuten spelen mocht Mbappé aanleggen vanaf elf meter. Hij ging makkelijk liggen en schoot de pingel vervolgens beheerst binnen.

Het slotakkoord was voor Sarabia, die met een prachtig stiftje profiteerde van een grote fout in de Nantes-achterhoede.

FC Nordsjaelland - FC Midtjylland 4-1
Een flinke tik op de neus voor FC Midtjylland in aanloop naar het Champions League-duel met Ajax. De Deense ploeg verloor in de topper tegen FC Nordsjaelland met ruime cijfers: 4-1. Abu Francis was in de eerste helft de grote man bij de thuisploeg met twee treffers, Anders Dreyer was trefzeker voor Midtjylland. In de tweede helft liep Nordsjaelland via Martin Frese en Kamal Deen Sulemana uit naar een 4-1 overwinning.

Osasuna - Atlético Madrid 1-3
Het ging weer eens moeizaam voor Atlético Madrid, maar de drie punten zijn binnen na een overwinning op bezoek bij Osasuna. João Felix was de grote man aan de kant van Atléti: hij zetten zijn ploeg vlak voor rust via de penaltystip op een 0-1 voorsprong, miste vlak na rust een penalty, maar maakte er niet veel later alsnog 0-2 van.

Tien minuten voor tijd kwam Osasuna terug in de wedstrijd via Ante Budimir, maar met nog één minuut reguliere speeltijd te gaan gooide Lucas Torreira de wedstrijd in het slot met de 1-3.

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig 1-0
Borussia Mönchengladbach heeft uitstekende zaken gedaan tegen directe concurrent RB Leipzig. In eigen huis werd er met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Hannes Wolf na ongeveer een uur spelen. Hij schoot raak na een knappe combinatie van Gladbach in het strafschopgebied van Leipzig. Door de overwinning doet Gladbach weer mee in de top van de Bundesliga. Het staat vierde met elf punten uit zes wedstrijden.

Internazionale - Parma 2-2
Duur puntenverlies van Internazionale in eigen huis tegen Parma. De blauw-zwarten waren in de eerste helft oppermachtig, maar vergaten de score te openen. Vlak na rust zette Gervinho Parma met een prachtige volley op voorsprong en niet veel later zorgde hij er met zijn tweede treffer voor dat de gasten op een 0-2 voorsprong kwamen. Inter wist er uiteindelijk nog wel een gelijkspel uit te slepen via doelpunten van Marcelo Brozovic en Ivan Perisic.

Athletic Bilbao-Sevilla 2-1
Sevilla had midweeks nog het Champions League-duel met Stade Rennes gewonnen en startte ook in Bilbao voortvarend. Luuk de Jong – tegen Stade Rennes de matchwinner – zag concurrent Youssef En-Nesyri al vroeg de score openen. Die stand bleef ruim een uur lang op de borden staan, maar Athletic sloeg in de slotfase genadeloos toe, dankzij twee invallers. Eerst was het Iker Muniain die bij de tweede paal opdook, vervolgens Oihan Sancet: 1-1 en 2-1.

Go Ahead Eagles-Excelsior 0-0
Het zaterdagmiddagprogramma in de Keuken Kampioen Divisie zorgde voor weinig vertier. Go Ahead Eagles en Excelsior kwamen niet tot scoren in de Adelaarshorst: de gasten uit Kralingen zorgden voor de meeste dreiging, maar doelman Jay Gorter hield onder meer Stijn Meijer af. Kowet kon alweer zijn zevende clean sheet van het seizoen noteren, maar blijft met dertien punten in de middenmoot hangen: Excelsior heeft één puntje meer en schiet ook niet veel op met de puntendeling in de Adelaarshorst.

Roda JC-FC Den Bosch 0-0
In Zuid-Limburg werd ook al niet gescoord. FC Den Bosch miste een aantal basisspelers en moest zich beperken tot tegenhouden. Het tegenvallende Roda JC kon er nauwelijks van profiteren, maar kon in de allerlaatste secondes alsnog de overwinning ruiken. Ronald Alberg schoot echter over via de lat en Robert Klaasen claimde nog tevergeefs een penalty.