'Gedreven' Ziyech bejubeld in Britse media: 'Hij liet de vernieuwde aanval shinen'

31-10-2020 19:00
67

Eerste basisplek in de Champions League, doelpunt tegen FK Krasnodar. Eerste basisplek in de Premier League, doelpunt én assist tegen Burnley: Hakim Ziyech is binnen bij Chelsea! VoetbalPrimeur peilt de stemming in de Engelse pers: hoe dachten zij over de linkspoot uit Dronten?

'Ziyech on the mark again' kopte The Guardian na de 0-3 zege van Chelsea op Turf Moor. Gastheer Burnley werd 'outclassed' door de gasten uit Londen, met Ziyech als één van de drijvende krachten: de kwaliteitskrant vond plaatste echter zijn vraagtekens bij de goal van de linkspoot. 'Ziyech legde aan vanaf de rand van de zestien en tekende voor zijn eerste Premier League-goal. Doelman Nick Pope zag de bal pas laat aankomen, maar zal niet blij zijn dat deze bal erin ging: een allesbehalve verwoestende uithaal, die niet eens in de hoek eindigde.'

Later in de wedstrijd leverde Ziyech de assist op de 0-3 van Timo Werner, zag ook The Guardian. 'Zijn pass op Werner was perfect uitgemeten. De van RB Leipzig overgekomen aanvaller had alle tijd om de bal te controleren en liet de uitgekomen Pope kansloos.'

Ziyech werd door de BBC uitgeroepen tot man of the match, met een 8,6 als score. 'De basisdebutant scoorde voor rust vakkundig op aangegeven van Tammy Abraham en vervulde na de rust de rol van aangever, waarna Werner kon afronden', somde de Britse staatsomroep op. Volgens de BBC begon het nieuwe Chelsea vorm te krijgen na een uiterst actieve transferzomer, mét een hoofdrol voor Ziyech. 'De 27-jarige nieuwkomer hield zijn kruit droog tijdens zijn eerste drie invalbeurten, maar heeft nu twee keer gescoord als basisklant. Hij maakte een gedreven indruk en liet de vernieuwde Chelsea-aanval shinen met een goal en een assist.'

Sky Sports had een 7 over voor het optreden van Ziyech. 'Hij trok de lijn door die hij doordeweeks had ingezet tegen FK Krasnodar. Aan zijn doelpunt gingen een paar 'nice touches' met Werner vooraf', aldus het medium dat echter vooral aandacht besteedde aan Edouard Mendy, de nieuwe keeper van The Blues. 'Hij heeft slechts één doelpunt geïncasseerd in zijn eerste zes wedstrijden (tegen Tottenham Hotspur in de League Cup, red.): het team van Frank Lampard staat nu in verdedigend opzicht.'

Van Football.London kreeg Ziyech een klinkende 9. 'Hij imponeerde direct tijdens zijn basisdebuut en excelleerde in de 73 minuten die hem gegund werden. Dat hij het goed kan vinden met zijn nieuwe teamgenoten, bewees hij in de aanloop naar zijn eerste Premier League-doelpunt.'

Sports Illustrated hield het bij een 8, maar was ook lovend over de inbreng van Ziyech. 'Hij kwam vanaf rechts naar binnen en tekende met een beheerste afronding voor de eerste treffer van de middag. De creatieve international van Marokko gaf na rust bovendien een assist en bewees eens te meer zijn grote impact op het aanvalsspel van Chelsea.'