Liverpool is voor even verlost van stadgenoot Everton na zwaarbevochten zege

31-10-2020 20:21
6

Liverpool heeft stadgenoot Everton voorlopig van de Premier League-troon gestoten, na een zwaarbevochten thuiszege op West Ham United. De regerend landskampioen had zijn handen vol aan de extreem verdedigende gasten, maar sleepte vlak voor tijd alsnog de drie punten binnen.

The Reds hadden midweeks met weinig overtuigend voetbal van FC Midtjylland begonnen en beleefden zaterdag een valse start tegen West Ham. Pablo Fornals strafte halfslachtig uitverdedigen van The Reds af en verraste doelman Alisson: 0-1. The Hammers trokken zich vervolgens massaal terug en gaven nauwelijks kansen weg. Vlak voor rust forceerde Liverpool alsnog een doorbraak: Mohamed Salah ging na contact met Arthur Masuaku gretig naar de grond, legde zelf aan vanaf de penaltystip en zorgde voor 1-1.

Ook na rust bleef de West Ham-muur overeind en kon Liverpool nauwelijks kansen afdwingen. Toen The Reds vlak voor tijd alsnog op 2-1 leken te komen, greep de VAR echter in: Diogo Jota passeerde doelman Lukasz Fabianski in de rebound, maar Sadio Mané werd teruggefloten omdat hij te fel doorging op de Poolse sluitpost. Liverpool liet zich echter niet kisten en kwam alsnog op 2-1 via de Portugees: Xherdan Shaqiri brak het centrum van de West Ham-defensie open met een uitgekookte steekpass, Jota scoorde in zijn derde Liverpool-wedstrijd op rij.

Liverpool kon na het laatste fluitsignaal alsnog opgelucht ademhalen en is voorlopig in zijn eentje koploper: Everton kan zondag echter weer langszij komen als het wint van Newcastle United. The Reds spelen dinsdag hun derde Champions League-duel van het seizoen: Atalanta Bergamo is dan de tegenstander.