Twente profiteert van foutenfestival bij PEC: Lam al na 36 minuten gewisseld

31-10-2020 20:35
31

FC Twente heeft in eigen huis simpel gewonnen van PEC Zwolle, maar de ploeg van trainer John Stegeman maakte het de tegenstander ook niet lastig. Het duel eindigde in een 5-1 overwinning voor Twente, dat maar liefst vier keer profiteerde van een fout in de PEC-defensie.

Al na vijf minuten keek PEC tegen een achterstand aan in De Grolsch Veste. Een verschrikkelijke fout van Thomas Lam, die de bal zo in de fouten schoof van Queensy Menig, zorgde voor de 1-0. Menig had geen enkele moeite om de bal langs PEC-keeper Michael Zetterer in het doel te werken.

PEC had het veldoverwicht in Enschede, maar creëerde nauwelijks kansen. Na een halfuur spelen werd een volgende fout van Lam wederom genadeloos afgestraft door de thuisploeg. De PEC-verdediger verloor de bal kinderlijk eenvoudig aan Danilo, die de 2-0 op het scorebord zette. Tot overmaat van ramp werd het nog voor rust 3-0: nota bene Wout Brama nam een hoekschop van Vaclav Cerny in één keer op de pantoffel. Hij liet Zetterer, via de binnenkant van de paal, kansloos.

PEC-trainer Stegeman had al snel genoeg gezien en slachtofferde Lam, na zijn twee pijnlijke fouten, na 36 minuten voetballen. De verdediger werd vervangen door Marc Olivier Doue. Het spel van PEC werd er echter niet beter op: het tweede bedrijf was nog maar net bezig of Cerny profiteerde van de volgende fout van de thuisploeg. Zetterer leverde de bal zo in en een aantal seconden later lag de 4-0 in het doel.

Na deze treffer ging de Twente-storm wat liggen. PEC mocht zelfs nog een eretreffer maken via Eliano Reijnders, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Luka Ilic profiteerde nog maar eens van een volgende fout in de PEC-defensie en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek knap in het lege doel voor de 5-1.