Groningen slaat twee keer toe: omhaal Giakoumakis komt te laat voor VVV

31-10-2020 21:54
24

FC Groningen heeft de goede reeks in de Eredivisie een vervolg gegeven tegen VVV-Venlo. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion won de ploeg van trainer Danny Buijs met 2-1 van VVV-Venlo door treffers van Patrick Joosten en Jörgen Strand Larsen. De treffer van Giorgos Giakoumakis kwam te laat voor VVV.

VVV startte dreigend aan de wedstrijd, maar al snel nam Groningen het initiatief over. Daniël van Kaam dacht de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd na inmenging van de VAR afgekeurd. Het zou de eerste treffer van Van Kaam in de hoofdmacht van Groningen zijn geweest, maar in aanloop naar zijn treffer werd er een overtreding gemaakt op Arjan Swinkels.

Tien minuten later was het echter alsnog raak voor De Trots van het Noorden. Joosten draaide knap in het strafschopgebied van VVV en liet keeper Thorsten Kirschbaum kansloos: 1-0.

Na rust bleef Groningen de betere ploeg en beloonde het zichzelf na drie minuten spelen met de 2-0. Strand Larsen, die vorige week tegen Fortuna Sittard zijn eerste treffer maakte in het shirt van Groningen, heeft nu ook in eigen stadion een doelpunt gemaakt. Na een uitstekende tegenaanval legde Alessio Da Cruz de bal af op de spits, die beheerst raak mikte.

Giakoumakis zorgde met een fraaie omhaal vlak voor tijd nog voor de 2-1, maar meer zat er niet in voor VVV. Door de overwinning stoomt Groningen op naar de zesde plaats in de Eredivisie. De ploeg heeft na zeven wedstrijden dertien punten behaald. VVV staat net boven de streep: de ploeg van coach Hans de Koning staat veertiende met vijf punten uit zeven wedstrijden.