Koeman en Barça blijven in middenmoot La Liga hangen na gelijkspel tegen Alavés

31-10-2020 22:52
68

De start van Ronald Koeman bij Barcelona verloopt niet zoals de Nederlander zal hebben gehoopt. Op bezoek bij Deportivo Alavés kwam Barça niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het laatste halfuur stond Barcelona met een man meer op het veld, maar verder dan de 1-1 van Antoine Griezmann kwam het niet.

Alavés deed er in de eerste helft alles aan om Barcelona te ontregelen en ging er af en toe zeer fel de duels in. Zo kreeg Deyverson geel, nadat hij te laat was in het duel met Lionel Messi. De Braziliaan, voor veel Ajax-fans bekend uit zijn tijd bij Getafe, irriteerde er op los en deed er alles aan om de spelers van Barça uit hun concentratie te halen.

Ondanks het overwicht van Barcelona was het Alavés dat op voorsprong kwam na een halfuur spelen. Neto, de keeper van Barça, ging vreselijk in de fout. Hij liet zich de bal kinderlijk eenvoudig afsnoepen door Luis Rioja, die deze vervolgens alleen nog maar in het lege doel hoefde te schieten.

Barcelona ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, creëerde voldoende kansen, maar had eerst een zetje in de rug nodig van Alavés. Jota moest na een uur spelen het veld verlaten met zijn tweede gele kaart, nadat hij gevaarlijk doorging op Gerard Piqué. Barcelona profiteerde meteen: een minuut later zette Antoine Griezmann de 1-1 op het scorebord.

De ploeg van Koeman ging vervolgens op zoek naar de winnende treffer, was constant dreigend, maar de bal wilde er maar niet in. Sergiño Dest was dichtbij na een goede vrije trap van Messi en Miralem Pjanic verraste bijna met een afstandschot, maar Alavés-keeper Fernando Pacheco groeide uit tot de Man of the Match. Messi was vlak voor tijd nog dichtbij, maar zijn schot vloog net naast.

Door het gelijke spel blijft Barcelona in de middenmoot van La Liga bungelen. De ploeg heeft na zes wedstrijden acht punten behaald en staat daarmee twaalfde. Alavés heeft hetzelfde aantal punten, maar heeft acht wedstrijden gespeeld.