De ene voorzet valt binnen, de andere niet: Vitesse blijft medekoploper

De ene voorzet valt binnen, de andere niet: Vitesse blijft medekoploper

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 22:52za 31-10-2020 om 22:52

Laatste update: zaterdag 31 oktober 2020 om 22:56za 31-10-2020 om 22:56

Vitesse blijft voorlopig samen met Ajax de Eredivisie-dans leiden. De Arnhemmers maakten aanvankelijk weinig indruk tegen Willem II, maar wisten een achterstand om te buigen en komen weer naast Ajax aan kop.

Vitesse-trainer Thomas Letsch kon opnieuw geen beroep doen op Oussama Tannane, moest ook de naam van linksback Maxi Wittek wegstrepen en zag zijn ploeg langzaam op gang komen in Tilburg. Doelman Remko Pasveer werd aan het werk gezet door Derrick Köhn en Pol Llonch en moest na een klein half uurtje alsnog vissen. Mike Trésor blies een aanvankelijk afgeslagen aanval nieuw leven in, Ché Nunnely verraste de complete Vitesse-defensie bij de eerste paal: 1-0.

In het daaropvolgende half uur konden aan beide zijden wat halve kansjes genoteerd worden. De gelijkmaker van Vitesse viel dan ook vanuit het niets. Loïs Openda bracht de bal vanaf rechts voor het doel zag hem zomaar over Jorn Brondeel – de vervanger van eerste keus Robbin Ruiter – heen zeilen: 1-1. De gasten uit Arnhem drukten door en hadden vrijwel meteen een voorsprong te pakken: Armando Broja nam een halfhoge voorzet van Millian Manhoef op de pantoffel en stuurde de bal knap richting de korte hoek.

Willem II moest aanzetten en rook aan de gelijkmaker, maar had niet het geluk dat Vitesse wel had. Köhn gaf de bal op goed geluk voor vanaf links, scoorde nog bijna, maar trof de lat. In de tegenaanval was het wél raak: invaller Patrick Vroegh kon aanleggen vanuit de tweede lijn en zorgde met een heerlijke wreeftrap voor de beslissende 1-3.

De Arnhemmers staan na zeven wedstrijden op achttien punten en moeten alleen Ajax voor zich dulden op doelsaldo. Voordat de interlandperiode begint, speelt Vitesse nog thuis tegen FC Emmen. Willem II wacht een uitwedstrijd tegen buurman PSV.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws