Hofland baalt na 5-2 bij Ajax: 'Neres trapt na, maar dan hoor ik: tikkie is niets'

Hofland baalt na 5-2 bij Ajax: 'Neres trapt na, maar dan hoor ik: tikkie is niets'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 23:11za 31-10-2020 om 23:11

Fortuna Sittard liet zich zaterdagavond zien tegen Ajax, maar kreeg drie strafschoppen tegen en verloor uiteindelijk met 5-2. Trainer Kevin Hofland verscheen na afloop balend voor de microfoon van FOX Sports.

Fortuna stond een kwartier voor tijd nog met 2-1 achter en rook aan de gelijkmaker. Hofland baalde van de gemiste kansen. "En daar gaat het om hè? Ik heb een aantal weken geleden na PSV-uit zo gestaan. En nu heb ik dat gevoel weer. Ik heb hier wel een rotgevoel over, ja. Zeker als je ziet hoe je twee dubieuze penalty's tegen krijgt... Dat frustreert wel, ja."

De eerste penalty werd gegeven na licht contact tussen Ben Rienstra en Lassina Traoré, de tweede na een door de VAR geconstateerde handsbal van Martin Angha. "Eerst wordt er vastgehouden door Traoré. En die bal met Angha: wat moet hij doen? Hij kan zijn arm er niet af hakken. En dan krijg je dat moment met Neres op de achterlijn. Hij trapt na! Dan hoor ik de regel: als het een tikkie is, is het niets. Maar geef dan op zijn minst geel! Maar dan krijgen wij weer een gele kaart, dan komt er weer irritatie bij ons in de ploeg. En ik vind dat terecht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Fortuna Sittard zich handhaven?

Ja
53%
Nee, ze degraderen via de play-offs
18%
Nee, ze worden zeventiende of achttiende
29%
(1576 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws