Bannis laat Feyenoord in dying seconds ontsnappen tegen tiental FC Emmen

01-11-2020 16:23 Laatste update: 16:57
193

Feyenoord heeft op miraculeuze wijze een nieuwe domper weten te voorkomen tegen FC Emmen. Na vier opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning kopte Naoufal Bannis de Rotterdamse ploeg in de vierde minuut van de blessuretijd naar een 2-3 zege.

Drie dagen na de merkwaardige Europa League-nederlaag tegen Wolfsberger AC (1-4) kon Feyenoord-trainer Dick Advocaat geen beroep doen op Justin Bijlow. De keeper was niet wedstrijdfit en werd vervangen door Nick Marsman, die na amper drie minuten een negatieve hoofdrol vertolkte: de keeper torpedeerde Michael de Leeuw en Anco Jansen benutte de daaropvolgende strafschop.

Het geschrokken Feyenoord beet van zich af met kansen voor Jens Toornstra en Steven Berghuis, maar kreeg na een half uur een nieuwe klap te verwerken: Berghuis kon niet verder na een charge van Emmen-verdediger Nick Bakker. De strompelende aanvoerder werd vervangen door Naoufal Bannis (18).

Het bleek het startschot voor een krankzinnig kwartier op de Oude Meerdijk. Eerst kreeg Emmen-captain Jansen een rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers voor een onbesuisde tackle op Mark Diemers, vervolgens dwong Bannis een penalty af die werd benut door diezelfde Diemers en meteen daarna zorgde De Leeuw met een absolute wereldgoal voor een nieuwe Emmen-voorsprong: 2-1.

Daarmee was het nog niet gedaan in de eerste helft van het spektakelstuk. In de derde minuut van de blessuretijd trok Toornstra de stand weer gelijk. Na rust ging Feyenoord met een numerieke meerderheid op jacht naar de 2-3, maar de lat lag letterlijk en figuurlijk dwars: Luciano Narsingh en Bart Nieuwkoop hadden geen geluk.

Met Eric Botteghin als gelegenheidsspits hoopte Feyenoord een stormloop op het Drenthe doel te ontketenen, maar tot veel gevaar leidde het niet. Bannis bracht echter uitkomst: de jonge aanvaller kopte in de vierde minuut van de blessuretijd de 2-3 binnen en zorgde voor grote ontlading bij Feyenoord.