Advocaat heeft nieuws over Berghuis en weigert lofzang op Feyenoord-held Bannis

Advocaat heeft nieuws over Berghuis en weigert lofzang op Feyenoord-held Bannis

01-11-2020 17:30 Laatste update: 17:39
90

Dick Advocaat kan onmogelijk tevreden zijn met de prestatie van Feyenoord tegen FC Emmen (3-2). De trainer vindt dat zijn ploeg het eerder had moeten beslissen in Drenthe.

De achttienjarige invaller Naoufal Bannis was zondag de reddende engel van Feyenoord door in de vierde minuut van de blessuretijd raak te koppen. "Het had wel iets eerder gemoeten, vind ik", reageert Advocaat bij FOX Sports. "Als je zoveel kansen krijgt in de eerste 45 minuten moet je de wedstrijd eerder naar je toe trekken. Het duurde veel te lang."

"Ik vond ons in de eerst helft beter. Dat moet ook", vervolgt de Feyenoord-trainer. "We hadden controle over de wedstrijd, maar als je dan twee goals weggeeft... Dat mag niet. Al is was de tweede goal geweldig (van Michael de Leeuw, red.)." Bij de snelle openingstreffer van Emmen gingen Uros Spajic en Nick Marsman in de fout. "De communicatie tussen die twee was niet goed", constateert Advocaat. "Beide spelers waren niet scherp."

Matchwinner Bannis werd niét de hemel in geprezen door Advocaat. "Ik heb gezegd dat hij nog niet goed genoeg is, dat klopt. Maar hij scoort en was bij de eerste goal betrokken, dus die jongen heeft het redelijk gedaan. Redelijk? Ja, redelijk. Ik ben heel voorzichtig met complimenten."

Berghuis
Steven Berghuis viel in de eerste helft uit met een bovenbeenblessure, maar Advocaat maakt zich daarover geen zorgen. "Het was een knietje, ik denk dat het wel meevalt." Dat is goed nieuws voor Feyenoord, met oog op de volle ziekenboeg. Advocaat: "Daar gaat iedereen maar aan voorbij, maar vandaag missen we gewoon zes basisspelers.