Jansen door het stof na Emmen-Feyenoord: 'Mag mij niet gebeuren: dom op die plek'

Jansen door het stof na Emmen-Feyenoord: 'Mag mij niet gebeuren: dom op die plek'

01-11-2020 17:46
26

FC Emmen-routinier Anco Jansen ging vol ongeloof naar de kant tijdens het thuisduel met Feyenoord, maar stak na afloop de hand in eigen boezem. De 31-jarige spelmaker kreeg direct rood na een overtreding op Mark Diemers en betitelde die actie als 'dom'.

De thuisploeg stond op dat moment op voorsprong en had niet veel te vrezen van Feyenoord. "Hun beste speler (Steven Berghuis, red.) gaat eruit. Op dat moment krijgen wij ook twee goede kansen. Eén minuut later krijg ik de rode kaart. En daar kantelt de wedstrijd natuurlijk enorm", aldus Jansen na afloop in gesprek met FOX Sports. "Ik mag de ploeg niet in deze situatie brengen, maar dat heb ik wel gedaan. En dat is mij zeker kwalijk te nemen."

De ervaren vormgever baalde stevig van zijn actie. "Dat mag mij gewoon niet gebeuren. Op die positie is het dom. Op dat moment hadden wij het spel kunnen draaien", erkende Jansen. "Dan moet je dit niet doen op de middellijn. Maar toch: als er geel werd gegeven, had de VAR niet ingegrepen."

Jansen benadrukte dan ook dat hij Diemers geen doodschop wilde verkopen. "Ik weet dat je daar rood voor krijgt met de VAR. Dus dat was absoluut niet de bedoeling. Ik wilde mijn lichaam erin zetten en draaien. Maar daardoor gaat mijn linkerbeen wel omhoog en is op de beelden te zien dat mijn linkerbeen iets hoger zit."