PSV laat voeten spreken en heeft geen kind aan dramatisch ADO

01-11-2020 18:38 Laatste update: 18:42
220

PSV wilde liever niet spelen, maar de thuiswedstrijd tegen het machteloze ADO Den Haag heeft zondag geen enkel probleem opgeleverd. De ploeg van trainer Roger Schmidt was veel te sterk: 4-0.

In de aanloop naar PSV - ADO ging het over maar één ding: het grote aantal afwezigen bij de Eindhovenaren. In totaal ontbraken er dertien spelers, waarvan negen spelers als gevolg van een coronabesmetting. Ondanks herhaaldelijke verzoeken aan de KNVB om de wedstrijd uit te stellen naar eind december, moest PSV in actie komen.

Geluk bij een ongeluk: PSV werd in het zadel geholpen door de arbitrage. Jochem Kamphuis wees na ruim een kwartier naar de stip vanwege een vermeende overtreding van ADO-verdediger Milan van Ewijk op Eran Zahavi. De VAR riep Kamphuis naar de zijkant, maar na uitvoerige bestudering van de beelden bleef de scheidsrechter bij zijn discutabele beslissing. Eran Zahavi pakte het cadeautje uit: 1-0.

PSV kreeg in het vervolg van de eerste helft kansen op meer, maar Donyell Malen was erg ongelukkig in de afronding. Ook Mohamed Ihattaren was dichtbij de tweede PSV-goal. In de rust werden Malen en Ihattaren met oog op de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki gewisseld voor Philipp Max en Noni Madueke.

Madueke nam in de tweede helft de hoofdrol op zich. In de 52ste minuut verschalkte hij de scorende doelman Luuk Koopmans met een loepzuiver schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Het Engelse toptalent droeg zijn goal op aan perschef Thijs Slegers, die vrijdag bekendmaakte dat hij is getroffen door acute leukemie.

In de slotfase werd het nog 3-0 én 4-0 voor PSV, dat niets te duchten had van het dramatische ADO. Ryan Thomas krulde de bal op aangeven van debutant Richie Ledezma binnen en Madueke maakte in de blessuretijd nog de vierde treffer.