Van Bommel over PSV: Die organisatie was er niet aan toe om met mij om te gaan

Van Bommel over PSV: "Die organisatie was er niet aan toe om met mij om te gaan"

01-11-2020 20:17
82

Mark van Bommel heeft zondagavond bij Rondo teruggeblikt op zijn vertrek bij PSV. De 79-voudig Oranje-international erkent dat hij steken heeft laten vallen, met name in zijn omgang met collega's.

Begin 2020 – één maand na het ontslag van Van Bommel – onthulde het NRC dat de medische staf van PSV zich ergerde aan de bemoeienissen van de trainer, die spottend Dokter Van Bommel werd genoemd. De momenteel clubloze trainer erkent dat hij af en toe iets te direct was. "Mijn probleem is dat ik te kort op dingen buiten het veld zat. In de staf rondom het elftal: als het daar niet goed ging, zei ik dat op mijn manier", klinkt het. "Ik had iemand anders moeten sturen: regel jij dat even? Dan houd ik me er buiten."

De vele blessures waar PSV op een gegeven moment mee te maken kreeg: volgens Van Bommel was het slechts één van de vele ergernissen. "Het was een opeenstapeling van zoveel dingen waar ik me aan ergerde. En dat liet ik op een bepaalde manier blijken. Ja, we maken morgen een MRI of je sturen hem morgen naar een osteopaat. Waarom vandaag niet? Dan hakte ik er op mijn manier in", aldus Van Bommel, die graag had gezien dat de organisatie buiten het veld op rolletjes liep. "Die organisatie was er niet aan toe om met mij om te gaan. Dat heb ik verkeerd ingeschat."

Van Bommel neemt de spelers niets kwalijk, benadrukt hij. "Eigenlijk ben ik nooit kwaad geworden. Als ze er alles aan doen, is het niet erg. Een bal voor open doel missen is een technische fout: je hebt het liever niet, maar het kan gebeuren. Als ze er niet alles aan doen, word ik kwaad: maar dat was niet het geval."