Afellay reageert op PSV: 'Ze misten maar drie basisspelers, het is overdreven'

Afellay reageert op PSV: 'Ze misten maar drie basisspelers, het is overdreven'

02-11-2020 00:18
131

Ibrahim Afellay vindt de kritiek die bij PSV wordt geuit op de beslissing van de KNVB bijzonder overdreven. De voormalig speler van de Eindhovenaren keek verbaasd naar de manier waarop trainer Roger Schmidt zich uitte.

De beleidsbepalers van PSV hadden het liefst gezien dat de wedstrijd tegen ADO Den Haag van zondagmiddag, die met 4-0 werd gewonnen, niet door zou zijn gegaan. "Ze misten alleen drie basisspelers", zegt Afellay bij Studio Voetbal. "Dat was het! Het is overdreven. Die trainer heeft zich kritisch uitgelaten naar de KNVB toe. Voorheen was het een gentleman maar de laatste weken laat hij zich op een bepaalde manier uit waarvan ik me afvraag of dat dan zijn ware aard is."

Wedden

Meer odds

De aanvallende middenvelder, die vorig seizoen nog onder contract stond in het Philips Stadion maar niet meer nodig was, vindt dat ze zich aanstellen in Eindhoven. "Iedereen heeft te maken met corona. Ik heb ze vandaag zien spelen en ze hadden net zo goed PSV onder 19 kunnen opstellen. Kom op zeg! Bij PSV hebben ze de zaken intern gewoon niet op orde. Er zijn besmettingen en misschien moeten ze het gewoon bij zichzelf zoeken."