Gerbrands weigert NOS-verzoek: Doe ik niet, want dan sta ik niet voor mezelf in

Gerbrands weigert NOS-verzoek: "Doe ik niet, want dan sta ik niet voor mezelf in"

02-11-2020 07:35
80

Toon Gerbrands wilde na PSV - ADO Den Haag absoluut niet voor de camera verschijnen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De algemeen directeur van de Eindhovense club was nog steeds witheet over de starre houding van de KNVB.

PSV wilde de thuiswedstrijd tegen ADO uitstellen door het grote aantal coronabesmettingen en het overvolle speelschema. De KNVB werkte ondanks twee verzoeken niet mee, tot frustratie van Gerbrands. Kort na de wedstrijd, die PSV met 4-0 won, wilde Gerbrands niet voor de camera van de NOS verschijnen. "Doe ik niet, want dan sta ik niet voor mezelf in", zei Gerbrands volgens het Algemeen Dagblad. "Laat ik maar verstandig zijn."

De directeur van PSV verwijt de KNVB een hoop: zo mist hij flexibiliteit en leiderschap in Zeist en zinnen de reglementen hem niet. Bij de UEFA moet iedere club 25 spelers officieel aanmelden. "Bij de KNVB is het allemaal interpretabel", foetert Gerbrands. "Tellen de beloften bijvoorbeeld mee? Niemand weet waar-ie aan toe is." Van diplomatie wil Gerbrands in extreme tijden niets weten. "Je moet hier eens 24 uur meelopen. Ik kom op voor de gezondheid van onze spelers."