Van Hooijdonk kritisch op Feyenoord: 'Hij heeft 0,0 scorend vermogen'

Van Hooijdonk kritisch op Feyenoord: 'Hij heeft 0,0 scorend vermogen'

02-11-2020 07:50
49

Pierre van Hooijdonk is kritisch op zijn oude club Feyenoord. Nu Dick Advocaat een jaar trainer is van Feyenoord, had de ex-international meer progressie verwacht.

"Hij heeft Feyenoord geweldig gereorganiseerd, echt fantastisch", begint Van Hooijdonk positief bij Studio Voetbal. "Het heeft resultaat opgeleverd, alleen heeft hij het voetbal niet doorontwikkeld. Je kan wel steeds roepen dat die niet goed is en die niet goed, maar het is de taak van een trainer spelers beter te maken."

"Het spel is heel matig, gebaseerd op toevalligheden", aldus Theo Janssen. "Vergelijk het met AZ", vervolgt Van Hooijdonk. "AZ heeft punten verloren, maar ze blijven continu op een bepaald level. Als Feyenoord slecht speelt, zakken ze helemaal weg."

Van Hooijdonk pikt Luciano Narsingh eruit. "Dat is gewoon helemaal geen spits. En ook helemaal geen linksbuiten. De enige positie die hij kan spelen is rechtsbuiten. Rennen, voorzetten en voor de rest niks. Simpel. Als je hem in de spits zet, wat verwacht je dat hij daar gaat doen? Hij heeft snelheid, maar scorend vermogen 0,0."