'Barcelona wil acht miljoen euro per jaar betalen, Koeman keurt transfer goed'

'Barcelona wil acht miljoen euro per jaar betalen, Koeman keurt transfer goed'

02-11-2020 09:55 Laatste update: 09:57
30

FC Barcelona kampt met acute financiële problemen, maar dat weerhoudt de Catalaanse grootmacht er niet van om de portemonnee te trekken voor mogelijke versterkingen. Manchester City-verdediger Eric García moet na dit seizoen de overstap maken.

García heeft een aflopend contract in Engeland en wil terugkeren naar Barcelona, dat hem in 2017 nog zag vertrekken naar Manchester City. Hij kost dus géén transfersom, maar Barça moet volgens Diario SPORT wel degelijk grof geld betalen: in Camp Nou ligt een vijfjarig contract klaar, tegen een jaarsalaris van acht miljoen euro.

Officieel moeten alle partijen tot de jaarwisseling wachten tot er onderhandeld mag worden. Volgens SPORT is García via zijn management al op de hoogte gebracht van het aanbod uit Barcelona. Ronald Koeman heeft de transfer bovendien goedgekeurd. De trainer zit dun in de verdedigers en moest tegen Alavés (1-1) opnieuw Frenkie de Jong naast Gerard Piqué zetten.

De negentienjarige García is geen vaste waarde bij Manchester City. Dit seizoen kwam hij vier wedstrijden in actie: twee in de Premier League, één in de League Cup en één in de Champions League.