Neres-moment niet getoond in Studio Sport: 'Regel toegepast die is uitgelegd'

Neres-moment niet getoond in Studio Sport: 'Regel toegepast die is uitgelegd'

02-11-2020 14:58
238

NOS-commentator Jeroen Elshoff verwerpt de kritiek op zijn werkgever, die een opvallend incident met David Neres niet in de samenvatting van Ajax-Fortuna Sittard opnam. De Braziliaan schopte na tegen opponent Jaroslaw Jach, maar die overtreding bleef onbestraft.

Dat de beelden niet te zien waren in Studio Sport, zorgde her en der voor commotie op social media. "Het beeld dat wij Ajax de hand boven het hoofd houden, dat kleeft helaas altijd een beetje aan de NOS of Studio Sport", aldus Elshoff, zaterdagavond commentator bij Ajax-Fortuna, in de NOS Voetbalpodcast. "Ik kan alleen maar zeggen: het is complete onzin dat we dat eruit laten om die redenen."

Volgens Elshoff had dit namelijk te maken met de 'hoge druk' bij het samenstelling van de samenvatting: de wedstrijd was even voor 22.00 uur afgelopen, maar de samenvatting zat al in het begin van de Studio Sport-uitzending van zaterdagavond. "Dus er moeten keuzes worden gemaakt. Dus de keuze was in dit geval om dat moment eruit te laten. Ook omdat ik als commentator heb gezegd: het valt allemaal wel mee. En de regel heb toegepast die ons aan het begin is uitgelegd en die ook bevestigd werd door de KNVB: natrappen is geen rode kaart meer, wanneer het zonder kracht en inzet gebeurt."

"Ik zie het moment gebeuren, ik zie een tikje, ik begrijp waarom er niet ingegrepen wordt. Want dat zijn de richtlijnen momenteel", vervolgt Elshoff. Collega Arno Vermeulen vult aan: "Zo'n wedstrijd duurt tegenwoordig inclusief extra tijd honderd minuten, een samenvatting ongeveer elf minuten. Dat betekent dat je 89 minuten moet weggooien om een samenvatting te maken. Dat wordt tegenwoordig ook wel eens vergeten, dat het best knap en ingewikkeld is om een spelbeeld te schetsen en de hoogtepunten van de wedstrijd te laten zien."