De Jong kan reis naar Eindhoven schrappen: 'Wees dan zo fatsoenlijk om te bellen'

De Jong kan reis naar Eindhoven schrappen: 'Wees dan zo fatsoenlijk om te bellen'

02-11-2020 15:40
113

SC Cambuur-trainer Henk de Jong werd maandagochtend onaangenaam verrast. De Leeuwarders leken maandagavond een poging te doen om de Keuken Kampioen Divisie-koppositie te heroveren op Almere City: de wedstrijd tegen Jong PSV werd echter afgelast.

Dit had te maken met het grote aantal coronabesmettingen in en om De Herdgang: een aantal PSV-beloften moesten zondag noodgedwongen aansluiten bij de ook al gehavende A-selectie van PSV. "Dat snap ik maar al te goed. Dat kan ons ook overkomen", reageert De Jong tegenover Omrop Fryslân. "Maar ik wil alle clubs oproepen om dan meteen even een telefoontje te doen naar de tegenstander, zodat die ook op de hoogte is."

De Jong kreeg echter geen bericht uit Eindhoven en hoorde maandagochtend pas dat de wedstrijd niet door zou gaan. De Cambuur-bus stond zelfs al op het punt van vertrekken. "Daar baal ik van", aldus de Cambuur-trainer. "Ik baal ervan dat Jong PSV ons niet heeft gemeld dat ze de wedstrijd willen uitstellen. Wees op z'n minst zo fatsoenlijk om ons even te bellen."

Wanneer Jong PSV-SC Cambuur in wordt gehaald, moet nog blijken. Cambuur blijft voorlopig samen met De Graafschap op plek twee in de Keuken Kampioen Divisie staan: de achterstand op Almere City bedraagt twee punten, maar de lijstaanvoerder heeft wel één wedstrijd meer gespeeld.