Ajax hoopt op 'valse tests': 'Gravenberch voor derde keer corona, ondenkbaar'

Ajax hoopt op 'valse tests': 'Gravenberch voor derde keer corona, ondenkbaar'

02-11-2020 19:09 Laatste update: 19:10
115

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf geeft aan dat Ajax hoopt dat een aantal positief geteste spelers dinsdag alsnog naar Denemarken af kunnen reizen voor het Champions League-duel met FC Midtjylland. De club uit Amsterdam hoopt dat er een aantal 'valse testen' zijn afgenomen.

Maandag kwam het nieuws naar buiten dat Andre Onana, Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen, Zakaria Labyad, Dusan Tadic en Ryan Gravenberch ontbreken vanwege positieve coronatests. "Ik denk dat de medische staf van Ajax zich maandagochtend een ongeluk is geschrokken", aldus Verweij. "Ajax heeft zijn eigen PCR-tests, maar de UEFA vindt het nodig dat een andere test, een ander laboratorium, die testen afneemt. Daar kwamen deze resultaten uit, toen was er paniek."

De Ajax-watcher vindt het opmerkelijk dat sommige spelers wederom positief zijn getest op het virus. "Gravenberch zou voor de derde keer corona hebben, dat is bijna ondenkbaar. Voor Onana geldt hetzelfde, die werd op het trainingskamp van Kameroen positief getest. Een dag later weer negatief. Ze hebben nog hoop dat er één, twee of misschien drie spelers vals positief zijn getest. Die zouden dan op dinsdag nog naar Denemarken kunnen."

FC Utrecht
Na het duel met Midtjylland staat aankomend weekend de clash met FC Utrecht op het programma. "Ik denk dat Ajax inmiddels met angst en beven naar Utrecht-uit kijkt", vervolgt Verweij. "Een wedstrijd waar Ajax het traditioneel heel erg lastig heeft. Je mist je aanvoerder, je vaste keeper... Dat is nogal wat. Aan de andere kant: AZ is volgens mij met dertien spelers richting Napels gevlogen en boekte daar een 0-1 overwinning. Laat AZ in dit geval maar het voorbeeld zijn voor Ajax."