Ten Hag: 'Een aantal spelers mag wel in Nederland spelen, maar niet in Denemarken'

Ten Hag: 'Een aantal spelers mag wel in Nederland spelen, maar niet in Denemarken'

02-11-2020 19:03 Laatste update: 19:25
120

Erik ten Hag heeft gereageerd op het coronanieuws bij Ajax. Hij wil niet bevestigen welke spelers afwezig zijn tegen FC Midtjylland, maar hoopt wel nog een aantal spelers te kunnen verwelkomen.

Maandag meldde De Telegraaf dat elf spelers van Ajax 1 en Jong Ajax positief getest zijn op het coronavirus. Hij baalt van de Deense regelgeving. "Een aantal spelers mag wel in Nederland spelen, maar niet in Denemarken. Ik ken de regelgeving niet exact, maar ze kregen geen toestemming om hier binnen te komen terwijl ze bij ons wel spelen en ook elders gespeeld hebben", zegt Ten Hag op de persconferentie.

"Dat is een beetje vreemd. Dat wisten we vanochtend. Het laatste besluit is pas vanmiddag genomen vlak voordat we vertrokken. De UEFA is daar ook bij betrokken, net als de autoriteiten", voegt Ten Hag toe. Hij wil geen namen noemen. "Of ze nou wel of niet positief zijn, daar kan ik niks over zeggen en ik ga ook niet op individuen in. Het is raar, dat klopt, maar we leven in een rare tijd."

De kans bestaat dat positief geteste spelers alsnog afreizen naar Denemarken. De spelers zijn maandag opnieuw getest. "De testen kun je ter discussie stellen, maar het feit is dat de spelers er niet zijn. De spelers die het betreft zijn gezond. Ze hebben geen symptomen en klachten", zegt Ten Hag. 

Ten Hag hoopt nog op goed nieuws
"Wij proberen ook nog een aantal spelers hierheen te krijgen. Ook dat heeft met regelgeving te maken, de uitleg en de interpretatie daarvan. Daar wordt over gediscussieerd. Hoe de procedures precies gaan weet ik niet, maar er wordt via verschillende instanties gepraat."

"Daar zijn de UEFA en KNVB bij betrokken. Ik heb goede hoop dat we nog wat meer spelers hebben, maar uiteindelijk zijn we hier om een wedstrijd te spelen. De spelers die hier zijn, daar gaan we het mee doen. Dat zijn goede spelers, misschien spelen ze op een andere positie dan waar ze normaal zouden staan, maar ze zijn nog steeds goed. We hebben hier rekening mee gehouden met een roulatiesysteem en de jongens die hier zijn zijn fit. Daar moeten we dan een goed elftal van maken."