Ten Hag kritisch: 'Gaat dit richting competitievervalsing, is dit dan fair play?'

Ten Hag kritisch: 'Gaat dit richting competitievervalsing, is dit dan fair play?'

02-11-2020 19:25 Laatste update: 19:33
138

Erik ten Hag is blij dat er ondanks de massale uitbraak van het coronavirus 'gewoon' gevoetbald kan worden, maar hekelt de verschillen tussen de verschillende landen in Europa. Een aantal Ajax-spelers mogen Denemarken niet in, terwijl ze in Nederland wel zouden mogen spelen.

Ten Hag en Ajax nemen het dinsdagavond op tegen FC Midtjylland in de Champions League, maar mist de nodige spelers vanwege een massale corona-uitbraak binnen de club. De trainer gaat op de persconferentie in aanloop naar die wedstrijd in op de situatie bij de club en ziet dat er veel verschillen zijn tussen de verschillende landen in Europa.

"Ik snap dat er maatregelen genomen zijn vanwege corona en laten we blij zijn dat we kunnen voetballen", aldus Ten Hag. "Dat er maatregelen zijn om de gezondheid van eenieder te waarborgen is goed, maar het kan niet zo zijn dat er verschillen zijn tussen landen. We spelen in één competitie. Gaat dit dan richting competitievervalsing, is dit dan fair play? De UEFA kan hier ook niks aan doen."

Ten Hag hoopt op een scenario zoals vorige week bij PSV. Jordan Teze kon, nadat hij in eerste instantie niet naar Cyprus af mocht reizen, alsnog meespelen. "Je zei al dat Teze ook is nagekomen, dus waarom zou dat bij ons dan niet kunnen?", aldus een lachende Ten Hag. "Ik vind jullie opgewonden, haha! De veldspeler die moet keepen? Daar komen we wel uit", sluit hij met een knipoog af.