Goudhaantjes Vardy en Tielemans bezorgen Leicester tweede plaats in Engeland

02-11-2020 23:18 Laatste update: 23:19
14

Leicester City is de knappe nummer twee van de Premier League. Promovendus Leeds United maakte thuis geen schijn van kans tegen The Foxes: 1-4.

Leeds United - Leicester 1-4
De wedstrijd was vanaf de eerste minuut het aanzien waard. Kort na de aftrap kreeg Leeds een grote kans en al een minuut later maakte Leicester via Harbey Barnes 0-1. Twintig minuten later werd het 0-2. Jamie Vardy, die de assist bij de 0-1 gaf, schoot op doelman Ilan Meslier, maar de rebound was voor Youri Tielemans.

De aansluitingstreffer van Stuart Dalles kort na rust gaf Leeds vleugels, maar dat was niet genoeg. In de slotfase besliste Leicester het duel. Vardy schoot een kwartier voor tijd de 1-3 binnen en in de blessuretijd bepaalde Tielemans de eindstand op 1-4.

Na zeven wedstrijden is Leicester de nieuwe nummer twee van de Premier League, gevolgd door Tottenham Hotspur (14 punten), Everton, Southampton en Wolverhampton (13 punten)

Jong AZ - Telstar 1-1
De Noord-Hollandse derby Jong AZ - Telstar is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Alle goals vielen nog voor de rust. Bij Jong AZ maakte Juan-Familia Castillo zijn officiële debuut voor AZ. Hij wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea. De linksback zag hoe Yusuf Barasi na tien minuten voor de 1-0 zorgde. Daar ging wel een megafout van doelman Jasper Schendelaar aan vooraf. Hij nam teveel tijd bij een terugspeelbal en schoot de bal tegen Barasi aan, die het cadeautje gretig uitpakte.

Telstar wist de stand nog voor de rust gelijk te trekken. Ilias Bronkhorst schoot na 39 minuten de 1-1 binnen na een voorzet van Shayne Pattynama. Veel kansen werden er in de tweede helft niet gecreërd. Telstar blijft op de zevende plaats staan, Jong AZ is terug te vinden op de achttiende plek van de Keuken Kampioen Divisie