'Ajax stuurt drie spelers alsnog op het vliegtuig naar Denemarken'

'Ajax stuurt drie spelers alsnog op het vliegtuig naar Denemarken'

02-11-2020 22:44 Laatste update: 22:55
80

Dusan Tadic, Andre Onana en Ryan Gravenberch landen maandagavond nog in Denemarken. Ajax hoopt het trio in te kunnen zetten voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland van dinsdagavond.

Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Tadic, Onana en Gravenberch werden positief getest op het coronavirus, maar zijn mogelijk alsnog van de partij. Als zij dinsdagochtend negatief worden getest, kunnen ze meedoen. De kans is klein dat Davy Klaassen mee gaat spelen. Ook reservedoelman Maarten Stekelenburg blijft achter in Amsterdam.

Ajax werd maandag opgeschrikt door een 'corona-explosie'. Volgens VI en De Telegraaf zijn elf besmettingen aan het licht gekomen, maar trainer Erik ten Hag plaatste meteen al zijn vraagtekens. Onana, Gravenberch en Tadic zijn onlangs al besmet geweest met het coronavirus. Voor Klaassen en Stekelenburg is het de eerste keer dat ze positief zijn getest.

De selectie van Ajax telt vooralsnog slechts zeventien man. Kjell Scherpen is de enige doelman en verder is ook jeugdspeler Victor Jensen meegereisd naar Denemarken, waar dinsdagavond om 21.00 uur de derde groepswedstrijd wordt gespeeld.